Ne várja meg a kigyózó sorokat a gumis műhelyekben! Akciónk keretén belül, ha mind a négy gumiabroncsát gumiszervizünkben cserélteti le, a hozzá tartozó futóműállítás:

BRUTTÓ 14.000.- HELYETT 7.900.- FORINT

 

Gumicsere tartalma: gumicsere, centrírozás, szelep, súly.

A 3D futóműállítás tartalmazza a futómű teljes átvizsgálását is. 

 

3D FUTÓMŰÁLLÍTÁS

A futómű beállítás paraméterei alapvetően befolyásolják a gépjárművek menetdinamikai tulajdonságait, a gumiabroncsok kopását és tapadási képességét. A futómű időről-időre elállítódhat a napi igénybevételnek, erőhatásoknak, kátyúknak köszönhetően. A nem megfelelően beállított futómű növelheti az autó üzemeltetési költségeit (pl. gyorsabb gumikopás, magasabb fogyasztás, alkatrészek gyorsabb elhasználódása), terheli  a gömbfejeket, kerékcsapágyakat, felfüggesztéseket és a lengéscsillapítókat. A rossz futómű beállítás leggyakoribb jele a gumiabroncsok egyenetlen és gyors kopása, illetve a jármű egyenestől való elhúzása.

A beállítás elvégzése előtt minden esetben átvizsgáljuk a futóművet. Amennyiben az nincsen teljesen rendben,  az egyik alkatrésze nem rendeltetészerűen működik, vagy elhasználódott, úgy a beállítást nem tudjuk elvégezni. A szükséges javításokról egy részletes árajánlatot adunk, majd a futómű javítása után tudjuk annak beállítását elvégezni

A futómű beállítását évente legalább egyszer ajánlott elvégeztetni. Legjobb megoldás ezt megtenni a szezonális, téli-nyári gumicsere alkalmával.

 

Mikor cseréljük le a nyári gumit? 

7 Celsius fok alatt már erősen ajánlott a gumikat télire cserélni. A gumikba kevert szilikátoknak köszönhetően ez alatt a hőmérséklet alatt sem vesztik el tapadásukat. Téli gumiból a nyárinál eggyel kisebbet ajánlott választani, bizonyos kerékterhelésig, mély és porhóban jobban megkapaszkodik.

Amennyiben elmúlt a tél, és a hőmérséklet eléri a 7 fokot, mindenképp javasolt a nyári gumikat visszahelyezni, ugyanis a száraz és a nedves úton is sokkal jobb tapadást biztosít, így a fékút is jelentősen lerövidülhet egy veszélyes szituációban.

Az ajánlott nyomás 2,2 bar, bár ez típusonként eltérő lehet. Ennél kevesebb esetén összenyomódnak az oldalfalak, súrlódás miatt felforrósodik a gumi és tönkremegy, ráadásul az autó üzemanyagfogyasztása is megnő. 

 

További szolgáltatásaink:

  • Gumi tárolás - GUMIHOTEL: Ha nincs hova tenni a kerekeit vagy meg szeretné kímélni magát a szállítás kellemetlenségeitől... hagyja gumiabroncsát nálunk! Szakszerű komplett kerék vagy gumitárolás zárt, száraz raktárunkban, gumihotelünkben.  
  • Új gumik értékesítése, és jó állapotú használt abroncsok beszerzése megrendelésre. 

Új gumiabroncsait megrendelheti üzletünkben, vagy megvásárolhatja gumiabroncs webáruházunkban, a www.carimpexgumi.hu oldalon!futóműállítás
 futóműállítás Volkswagen Polo, Carimpex Autószerviz - Futóműjavítás
futóműállítás
futóműállítás

Gumiabroncs szerelésEgységBruttó árBruttó ár
Gumiabroncs csere + centrírozás
SzemélygépjárműLemezfelni Alufelni
13” db 3 190 Ft 3 190 Ft
14" db3 190 Ft3 190 Ft
15" db3 190 Ft3 190 Ft
16" db3 690 Ft3 690 Ft
17"db 3 990 Ft 3 990 Ft
Kistehergépjármű
12" - 14"-ig db3 700 Ft
15" - 17"-ig db 4 400 Ft
17.5"db4 900 Ft
További gumiszerviz díjazások
Defekttűrő gumiabroncs csere felár db500 Ft
Szelepház (gumis) db 400 Ft
Ragasztott súlydbingyenes
Ütő "ólom" súly (1 gramm)dbingyenes
Felütős cink súly dbingyenes
Gumitároló zsák db150 Ft
Kerék átszerelés (szgk) db2 000 Ft
Kerék átszerelés (teher, terep)db2 500 Ft
Kerék átszerelés centrírozással 13" - 16"ig db 2 500 Ft
Kerék átszerelés centrírózással 17" -tóldb3 000 Ft
TPMS szenzor csere db1 900 Ft
Gumiabroncs leadásdb1 500 Ft
GUMIHOTEL - Gumitárolás db / szezon2 500 Ft

A Carimpex Klubkártyával a szelep díjtalan.


 *
 *
+36
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *