Ugye Ön sem a vásárlás után szeretne rájönni, hogy az "álomautóra" elköltöt milliók mehettek volna jobb helyre is? 

 

Sok ügyfelünk követi el azt a hibát, hogy az új autója kiválasztásakor impulzusvásárlást hajt végre és csak a szemére hagyatkozik. Lehet hogy a kinézett gépjármű kívülről nagyon jól néz ki, mert éppen szépen ki van takakarítva, le van mosva, vagy még esetleg polírozva is, de ne siessük el! Ott a helyszínen nem lehet olyan módon átvizsgálni egy gépjárművet szakszerűen, mint egy az eladótól független autószervizben. Egy szakavatott szem már első látásra többet lát, mint egy laikus, és az emelőkön az autó alját is át lehet nézni. Hiába nézünk egyszerűen be a karosszéria alá nem látjuk úgy át megfelően a járművet alulról, mert a földhöz is közel van, és ráadásul a mai gépjárművek alját műanyag elemekkel takarják le a minnél jobb aerodinamika érdekében.

Semmi sem garantálja egy használt autó kitűnő állapotát! Lehet egy 40.000 kilométert futott vezetett szervizkönyves autó is rossz állapotú, de előfordulhat, hogy egy szervizkönyv nélküli 250.000 kilómétert futott autó viszont remek állapotban van. Az se tévesszen meg minket, ha van végig vezetett szervizkönyv, a szemre vételezés akkor is szükséges!

 

Mit vizsgálunk át egy gépjárművön?

 

  • Karosszéria külső szemrevételezése: a karosszérián lévő hézagok, fényezés, a lámpák, szélvédők, ablakok, gumiabroncsok ellenőrzése.
  • Festékrétegvastagság vizsgálat: a karosszéria teljes átvizsgálása rétegvastagság mérővel. Ami a külső szemrevételezés esetén esetleg rejtve marad, ezzel kiderül. Általában a gyári érték 180 mikron, de ez autómárkánként eltér.
  • Folyadékok ellenőrzése: motorolaj, fékolaj, fagyálló és szervóolaj szintjének és állapotának ellenőrzése.
  • Futómű átvizsgálása: futómű teljeskörű átvizsgálása (gömbfejek, kerékcsapágy, szilentek, lengéscsillapító, rugók, stabilizátor stb.).
  • Fékrendszer ellenőrzése: Fékbetétek, féktárcsák, fékcsövek és a kézifék állapotának vizsgálata. 
  • Bontás nélküli átvizsgálás: ellenőrizzük a motor és a váltó állapotát, a kipufogórendszert, a szíjjakat és az esetleges folyadékszivárgásokat megállapítjuk.
  • Elektromos átvizsgálás: világító berendezések szemrevételezése, az akkumulátor vizsgálata, illetve a generátor műszeres ellenőrzése.
  • Computeres motordiagnosztika: számítógépes hibakód kiolvasás az autó vezérlőegységeiből. Szervizünk rendelkezik Bosch, és gyári Mercedes, BMW, Volkswagen, Skoda, Audi, Seat diagnosztikai műszerrel. A nálunk elvégzett motordiagnosztikáról a továbbiakban itt bővebben olvashat.

Autóvásárlás előtti átvizsgálásra mindenképpen időpont egyeztetés szükséges! Szabad helyeink függvényében, akár azonnal tudjuk Önt fogadni!  Bejelentkezését megteheti hozzánk telefonon vagy az oldalunkon lévő online időpontfogalási felületünkön keresztül.

Amennyiben a nálunk átvizsgált autója megfelő állapotban van, és Ön megveszi, úgy kedvezményesen tudja hozzánk szervizelésre hozni a továbbiakban! Csak annyit kell tennie, hogy ingyenesen regisztrál Carimpex Klubkártya tagjaink közé!

 

Nem ért hozzá? Mi segítünk!

 Vásárlás előtti átvizsgálás Bruttó árKlubkártyás ár
Gépjármű teljes átvizsgálása10 000 Ft9 000 Ft
Gépjármű teljes átvizsgálása computeres diagnosztikával 15 000 Ft 14 000 Ft

 *
 *
+36
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *