A MOTORFELÚJÍTÁS

Mik a motor felújításának gyakori okai?

 • vízhiány
 • olajhiány
 • olaj és szűrők cseréjének a hiánya
 • magas olajfogyasztás
 • kompresszió hiánya
 • vezérműszíj szakadás

 

A motorjavítás, felújítás során a következő munkákat végezzük el:

 • a hiba megállapítása
 • a megállapított hiba mértéke szerinti motorszétszerelés
 • a hengerfej, illetve a motorblokk gépműhelyben történő ismételt átvizsgálása és javítása
 • az összes beépítendő alkatrész tisztítása
 • a motor összeszerelése

Érdemes időközönként motordiagnosztikát végeztetni gépjárművén, mert a gépjármű mérési adatai figyelmeztethetnek a gépjármű rendellenes működéséről. Természetesen minden márkának, típusnak más és más főbb hibajelenségei lehetnek.

A motorfelújításhoz további szükséges munkafázisok is kapcsolódhatnak, amik típusonként, a gyártói előírások, ajánlások alapján eltérőek lehetnek. Ezek lehetnek akár teljes vezérlés csere, turbó felújítása, olajpumpa csere stb. További bővebb információkért keresse tapasztalt kollégáinkat elérhetőségeink egyikén!

 

A MOTOR MEGÓVÁSA

A kellő gondoskodással és odafigyeléssel a gépjármű hosszabb távon szolgálja tulajdonosát. A folyamatos, rendszeres szervizintervallumok betartása a legfontosabb tényező. Vezérlés, gyertyák, izzítógyertyák, hűtőrendszer, kipufogó rendszer, turbó, gumibakok, porlasztócsúcsok, olajnyomás jelzők, érzékelők - és még sorolhatnánk - mind biztosítják az erőforrás megbízható működését.

A motorolaj feladatai közé tartozik, hogy kenést adjon a motor számára, hűti azt - elvezetve a hőt a kritikus helyekről -, véd a korróziótól, és megakadályozza, hogy a keletkezett égéstermékek lerakódjanak, a surlódó hatás következtében keletkező fémrészecskéket pedig lemossa az alkatrészekről. Ezek mind a motor hosszú élettartalmát és a helyes működését hivatottak szolgálni. Az olajszint ellenőrzése és a csereintervallumok betartása elengethetetlen a megfelelő kenés biztositásának érdekében. Az olajhiány okozta kenési problémákból adodóan motorban kopás alakulhat ki, melynek következménye egy költséges motorfelújítás lehet. A csereperiódusokat azért javasolt betartani (10-15 ezer megtett kilóméterenként évente legalább egyszer), mivel idővel romlik az olaj minősége és már nem tudja ellátni a feladatát. A motorolaj megfelelő minősége elengedhetetlen a helyes működés érdekében, és nem utolsó sorban meghosszabbítja a motor élettartamát. Fontos a megfelelő viszkozitást biztosító minőségi olaj használata. 

Arról, hogy milyen gyakran kell cserélni az olajat, a szűrőket, és, hogy mi a feladatuk, ide kattintva bővebben olvashat.  Ford Focus 1.4 Ti szelepfedél tömítés csere
Volkswagen Golf gyertya csere
 Skoda 120L motor kiszerelés
Volkswagen Golf gyertya csere

Motor javításEgységBruttó árKlubkártyás ár
Vezérlés csere (1 görgős, könnyű megbontásnál)-33 020 Ft-tól30 500 Ft-tól
Vezérlés csere (több görgős esetén)- 41 940 Ft-tól 39 500 Ft-tól
Vezérlés csere (tehergépjármű)-56 388 Ft-tól 52 500 Ft-tól
Vezérműlánc szett csere -63 500 Ft-tól 59 500 Ft-tól
Szelepfedél tömítés csere (könnyű megbontású)-16 510 Ft15 500 Ft
Ékszíj cseredb6 350 Ft 5 700 Ft
Hosszbordásszíj cseredb12 700 Ft12 000 Ft
Porlasztócsúcs cseredb8 890 Ft8 000 Ft

Vezérlést csak a vízpumpa cseréjével végzünk (amennyiben a vezérlés részét képzi), melyet az ár tartalmaz! 

A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, típusonként eltérhetnek.


 *
 *
+36
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *