A MOTORFELÚJÍTÁS

Mik a motor felújításának gyakori okai?

 • vízhiány
 • olajhiány
 • olaj és szűrők cseréjének a hiánya
 • magas olajfogyasztás
 • kompresszió hiánya
 • vezérműszíj szakadás

 

A motorjavítás, felújítás során a következő munkákat végezzük el:

 • a hiba megállapítása
 • a megállapított hiba mértéke szerinti motorszétszerelés
 • a hengerfej, illetve a motorblokk gépműhelyben történő ismételt átvizsgálása és javítása
 • az összes beépítendő alkatrész tisztítása
 • a motor összeszerelése

Érdemes időközönként motordiagnosztikát végeztetni gépjárművén, mert a gépjármű mérési adatai figyelmeztethetnek a gépjármű rendellenes működéséről. Természetesen minden márkának, típusnak más és más főbb hibajelenségei lehetnek.

A motorfelújításhoz további szükséges munkafázisok is kapcsolódhatnak, amik típusonként, a gyártói előírások, ajánlások alapján eltérőek lehetnek. Ezek lehetnek akár teljes vezérlés csere, turbó felújítása, olajpumpa csere stb. További bővebb információkért keresse tapasztalt kollégáinkat elérhetőségeink egyikén!

 

A MOTOR MEGÓVÁSA

A kellő gondoskodással és odafigyeléssel a gépjármű hosszabb távon szolgálja tulajdonosát. A folyamatos, rendszeres szervizintervallumok betartása a legfontosabb tényező. Vezérlés, gyertyák, izzítógyertyák, hűtőrendszer, kipufogó rendszer, turbó, gumibakok, porlasztócsúcsok, olajnyomás jelzők, érzékelők - és még sorolhatnánk - mind biztosítják az erőforrás megbízható működését.

A motorolaj feladatai közé tartozik, hogy kenést adjon a motor számára, hűti azt - elvezetve a hőt a kritikus helyekről -, véd a korróziótól, és megakadályozza, hogy a keletkezett égéstermékek lerakódjanak, a surlódó hatás következtében keletkező fémrészecskéket pedig lemossa az alkatrészekről. Ezek mind a motor hosszú élettartalmát és a helyes működését hivatottak szolgálni. Az olajszint ellenőrzése és a csereintervallumok betartása elengethetetlen a megfelelő kenés biztositásának érdekében. Az olajhiány okozta kenési problémákból adodóan motorban kopás alakulhat ki, melynek következménye egy költséges motorfelújítás lehet. A csereperiódusokat azért javasolt betartani (10-15 ezer megtett kilóméterenként évente legalább egyszer), mivel idővel romlik az olaj minősége és már nem tudja ellátni a feladatát. A motorolaj megfelelő minősége elengedhetetlen a helyes működés érdekében, és nem utolsó sorban meghosszabbítja a motor élettartamát. Fontos a megfelelő viszkozitást biztosító minőségi olaj használata. 

Arról, hogy milyen gyakran kell cserélni az olajat, a szűrőket, és, hogy mi a feladatuk, ide kattintva bővebben olvashat.  Ford Focus 1.4 Ti szelepfedél tömítés csere
Volkswagen Golf gyertya csere
 Skoda 120L motor kiszerelés
Volkswagen Golf gyertya csere

Motor javításEgység

 *
 *
+36
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *