A KIPUFOGÓ RENDSZER

A kipufogó rendszer vezeti ki a motorból távozó gázokat. A jó állapota elengedthetetlen a motor megfelelő működése szempontjából. Rendellenes működése esetén a káros kipufogógázok az utastérbe juthatnak, amik rendkívül károsak egészségünkre! Amennyiben erre gyanakszunk, haladéktalanul foduljunk egy szervizhez!

Több típusban létezik: normál (gyári specifikációnak megfelelő), vagy sport (leömlő, végdob). A sportkipufogó nagy mértékben növeli a gáz kiáramlását, ami következményeképpen nagyobb motorteljesítményt érhetünk el.

A kipufogó rendszer részei lehetnek:
 • a kipufogó leömlőcsonk
 • a kipufogó leömlő cső
 • a tűzkarika
 • a flexibilis cső
 • a katalizátor
 • a kipufogócső
 • a tartókonzol
 • a kipufogó dob
 • a kipufogó tartó

 

HONNAN VESSZÜK ÉSZRE, HOGY ROSSZ A KIPUFOGÓ?

Gyakori hibajelenség a kilyukadt kipufogó. Legtöbb esetben ez a korroriónak és a rozsdának köszönhetően jön létre. Egyértelmű ismertető jele, hogy a jármű hangja megváltozik, és hasonlóan hangos lesz, mint egy versenyautó. Következménye lehet teljesítmény vesztés, okozhatja a motor rendelenes működését, és a káros gázok az utastérbe juthatnak!

Elömődött kipufogódob esetén lassulhat az autó, a motor teljesítménye csökken és nőhet az üzemanyag fogyasztásunk is. És szintén megjelenhetnek a káros gázok az utastérbe

Eltömődött katalizátor esetén megjelenik a műszerfalon lévő check engine piktogram. Szintén teljesítmény vesztést, és azonnali szervizlátogatást igényel!

 

MI TÖRTÉNIK EGY KIPUFOGÓ SZERVIZ ALKALMÁVAL?

 1. Felmérjük a kipufogó rendszer állapotát.
 2. Árajánlatot készítünk a szükséges javításhoz munkadíjjal, alkatrészekkel.
 3. Leszereljük a hibás alkatrészeket.
 4. Felszereljük az új kipufogócsövet, dobot, egyéb alkatrészeket.
 5. Ellenőrizzük a felfüggesztéseket, tartókat és a tömítettséget.
 6. Átadjuk az új, tökéletes kipufog rendszerű autót!

 

A katalizátor

A katalizátor fontos része a modern autóknak. Célja, hogy csökkentse a gépjárművek károsanyag-kibocsátását. A katalizátorban található platina részecskék megkötik a károsanyag nagy részét, emiatt csökken nagy mértékben csökken a kibocsátás. A modern dízelautókat már részecskeszűrővel szerelik fel, ami használatával próbálnak az autógyárak megfelelni a mai károsanyag-kibocsátási normáknak. 

Amennyiben kipufogó javításra szeretne bejelentkezni szervizünkbe, ide kattintva megteheti.kipufogórendszer javítás
kipufogórendszer javítás
kipufogórendszer javítás
kipufogórendszer javítás

Kipufogó szerelésEgység

 *
 *
+36
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *