Fékrendszer átvizsgálása

 

Talán Önök is tapasztalták, hogy ha az autó fék rendszere meghibásodik akár részlegesen is, akkor félelem érzetünk is megnő.

Fékrendszer javításA fék rendszer hibáinak sokrétű előjelei vannak, melyek a fék rendszer nem tökéletes működésére utalhatnak. Elsők között a puhán benyomódó féket emelnénk ki. Általában ez a jellemző hiba több lehetőséggel is összefüggésbe hozható.

Itt kiemelném a fék olaj időszakos felülvizsgálatát.

Anyag szerkezetében bekövetkező változás is okozhatja az előbb említett hiba jelenséget. Fék olaj cseréjének költsége elenyésző az általa okozott balesetből bekövetkező kárnak. Pénzben nem is mérhető. A fékbetét minősége és vastagsága befolyásolja a féktávot és a féktárcsák esetleges megrövidülő élettartamát. A fékbetét, fékpofa kemény félkemény és lágy minőségben készül. Beépítés esetén szükséges szerviz tapasztalattal rendelkező kollégák tudása, akik az alkatrész értékesítésen kivül, nagy tapasztalattal rendelkeznek a minőségi alkatrészek beszerzése területén.

Természetesen ez féktárcsák és fékdobokra is vonatkoznak. Fontos tényező a hőelnyelés képessége, mely nem engedi a felmelegedést, ezért szükséges a megfelelő párosítás fékbetét és féktárcsa esetén. A munkahengereket ajánlatos átvizsgálás esetén ellenőrizni. Működéséből adódóan fellépő hibák a munkahengerek kopása és a gumi gyűrűk elöregedése. Ezen alkatrészeket fel lehet újítani, de ha lehetőség engedi akkor a cseréjüket javasoljuk. A fékcső rendszer öregedéséből adódó hibák súlyos balesethez vezethetnek.

Ezért fontos folyamatos ellenőrzése és repedezettség esetén annak cseréje. A mai gumi fékcsővek alacsony összegért már kaphatóak az alkatrész kereskedelemben. Fontos szerepe van a kéziféknek is, mely biztosítja a megfelelő megállást meredek lejtőn is. Ha a bowden például be van rohadva vagy esetleg rosszul van beállítva akár a gépjármű teljesítményét is befolyásolja oly módon, hogy folyamatosan fékezi a járművet. Ennek átvizsgálási költsége és javítása, pár száz kilométeres táv megtételének díjából már rentábilis, a túlfogyasztás csökkenéséből adódóan. Nem beszélve az általa okozható további károsodásokról, mely közre játszik a hátsó fékrendszer idő előtti elhasználódásában.

Foglaljon időpontot  *
 *
+36
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *